Provozujeme:     České-soutěže.cz     KrálovstvíLátek.cz     Termofor.cz        Partner:    Pro Alergiky 
Přišli jste jen na čumendu? ...i vy můžete být součástí všeho, co tu vidíte... stačí se zaregistrovat.

Diskutárna

Diskutárna » Rodinná (i jiná) témata » Výživa, vaření, recepty » Pečící prášek do perníku



Pečící prášek do perníku
JežečekJežeček
17.9.2011 v 11:32:09

Kdysi byl z druhé strany perníkového prášku recept na jednoduchý perník. Teď jsou nové obaly a mě překvapilo, že bez receptu :-(
Nevíte někdo, jaký ten recept byl? Strašně nám chutnal. Je to teda asi 150 let, kco jsem ho pekla, ale teď na něj máme už nějaký měsíc chuť :-) Díky moc *

Stránky: [1]
JežečekJežeček
26.9.2011 v 14:55:47

Našla jsem recept na sáčku :-)
Na sáčcích Dr. Oetkera je znovu recept! Já doma zatím mám ještě tak 2 roky staré nakoupené, tak tam nebyl, ale zřejmě usoudili, že to nebylo špatné a tisknout ho znova :-D *

nuninka
20.9.2011 v 11:33:52

3 hrnky hl. mouky, 2 hrnky krystal.cukru, 1 prášek do perníku, 1 puding (čokoládový nebo kakaový), 2 lžíce kakaa, 2 hrnky mléka, 1 hrnek oleje, 2 vejce.

Mouku, cukr, puding, kakao a prášek do perníku smícháme. Potom přidáme mléko, olej, vajíčka, opět promícháme. Vylijeme na vymaštěný a moukou vysypaný plech. Pečeme na 180 stupňů cca 20-25min.

Anonym
20.9.2011 v 10:35:48

Ovocný perník s kakaovou polevou
Na 1 koláčovou formu potřebujete: 350 g polohrubé mouky, 1 kypřicí prášek do perníku, 220 g cukru, 20 g kakaa, 100 g sušeného ovoce (meruňky, švestky, brusinky, rozinky), 200 ml mléka, 1 vejce, 1 lžíci rumu, 150 ml oleje, 1 lžíci citronové šťávy, tuk a hrubou mouku na vymazání formy.
Na polevu potřebujete 180 g cukru moučka, 1–2 lžíce holandského kakaa, 1 lžičku rozpuštěného másla a 3–4 lžíce horké vody.
Postup: Do mísy nasypte mouku, cukr, kypřicí prášek, kakao a nakrájené sušené ovoce. V misce rozmíchejte mléko, vejce, rum, olej a citronovou šťávu, vše vlijte do sypkých surovin a vypracujte hladké těsto. Pokud by se vám těsto zdálo příliš tuhé, můžete přidat ještě trochu mléka. Formu vymažte a vysypte (pokud máte formu s nepřilnavým povrchem, můžete tento krok vypustit) a těsto do ní nalijte. Troubu rozehřejte na 170–180 stupňů Celsia a perník pečte asi 30 minut.
Hotový perník vyklopte a nechte chvíli chladnout. Mezitím si nachystejte polevu. Do misky dejte moučkový cukr a kakao a oboje promíchejte. Přidejte máslo a vodu a metlou vyšlehejte hladkou polevu. Perník jí hned pomažte

nebo :

Verunčin perník

2 hrnky polohrubé mouky
2 – //- cukru moučka
1/2 – // – Mléka
1 – // – oleje
1-2 ks vajec
1 ks prášku do perníku

poleva:

cukr moučka a citrón či citrónka
a může být i přestříkán čokoládou a natřený marmeládou.

JežečekJežeček
18.9.2011 v 14:50:34

Tak já dnes spytlíkovala tento recept:
500 g mouky + ještě něco navíc, když bylo těsto řidší
1,5 hrnu mléka
1 hrnek cukru
2 lžíce medu
1/2 hrnku oleje
1 vajíčko
a ten prášek do perníku

Dala na pečící papír, nahoru nastrouhala pár jablíček a do vyhřáté trouby, za 15 minut bylo upečeno a už je skoro i sežráno. Doslova a do písmene :-)
Bašta.
Tak díky za tipy… *

HANINA25
18.9.2011 v 10:59:27

Vy děláte,ale chutě :-).

frančice
17.9.2011 v 18:56:23

Ahoj, já mám z prášku opsaný tento recept.

1/2 l teplého mléka, 25 dkg tuku (dávám HERU), 2 lžíce medu, 1 vejce, 50dkg polohrubé mouky, 25 dkg cukru, 1 vanilkový cukr, 1 prášek do perníku, nasekané ořechy, kakao.
V teplém mléce rozpustíme tuk a med a po zchladnutí rozmícháme vejce. Přidáme nasekané ořechy, cukr, vanilkový cukr, kakao dle chuti a nakonec vmícháme mouku s práškem do perníku. Pečeme při teplotě 150-160 st.Celsia asi tak 40-50 minut.
Nevím, zda je to ten co myslíš, ale jsem s ním moc spokojená a moc nám chutná.

Anonym
17.9.2011 v 18:50:25

Jojojo, Mari, to je asi on!!! Díííky!
Hned jak dám děti do pelechu, tak se na to vrhnu :-) A budou mít dobroučkou snídani.
Jo a ještě musím říct, že jsem v pátek byla u Matildy a ta měla tááááák výbornou buchtu, že jsme se s dětma olizovali ještě doma. Takže Mati, recept sem! *J*

marika81
17.9.2011 v 12:51:10

Jj, na perník už nevážím, dělám všechno do oka :-)

Takže polohrubá mouka, nasypu půlku klasické mísy, promíchej s tím práškem do perníku, kakao, at je pěkně hnědá barva, cca. 20dkg cukru, když tak dosladíš, 1 vejce, půl hrnka oleje, ohřeji si mléko, asi 3 dcl, at není horké, prostě na prst, zaleju, promíchám, vyleju, peču :-)

HANINA25
17.9.2011 v 11:45:12

Taj já tu vyhrabošila.
-45dkg polohrubé mouky
-30dkg krystal cukru
-1 1/2 prášku do pečiva
-2 lžíce kakaa
-1 lžíci mleté skořice
- 2 vejce
- 1/2 l mléka
- 9 lžic oleje nebo 9 dkg tuku
Smíchat a píct.

A kdo má přehršle rajčat je tu recept jako bonus k perníku :-)

Džem z rajčat:
- 3kg rajčat vařit,rozmixovat,propasírovat.Přidat 1 a 1/2 kg cukru,1 vanil.cukr a vařit hodinu.
Přidáme 3x pektogel,2 lžíce kyseliny citronové,1 a 1/2 dcl rumu.
Horké lít do sklenic.Zabalit do deky a nechat vychladnout.

Stránky: [1]



Co nového na VD?

  • Védéčkoviny - přehled VD událostí uplynulého týdne.
  • Nové diskuze za posledních 7 dní
  • VD S.O.S. aneb Pomóóóc, já se tu nevyznám
  • KLUBko - uživatelský účet



    Zaregistrovat se
    Zapomněl/a jsem heslo

    Přečtěte si nové komentáře

    Nepřehlédněte

    Náš tip

  • Těhotenství týden po týdnu a vše o těhotenství na webu Rodicka.cz.
  • Školní batohy pro prvňáčky i studenty. Výběr aktovek, tašek a školních potřeb, odborné poradenství.


  • © 2004 - 2016 VašeDěti.cz - Mgr.Petra Vymětalová. | ISSN 1801-2892 | Právní ujednání | | Redakce | Užitečné odkazy TOPlist