Archivované diskuze jsou určeny pouze ke čtení.
Parní hrnec
Zdravím všechny po prázdninách. Chtěla bych vás poprosit o radu. Manželovi zjistili velmi vysokou hladinu cholesterolu,dostal dietu a zákaz konzumace bůčku:-)Rozhodli jsme se pro koupi parního hrnce,prý v něm jdou vařit zdravá jídla.Na netu je jich ale tolik,že jsem momentálně v koncích.Nemáte některá zkušenost s vařením na páře,tím pádem s parním hrncem.Můžete mi doporučit,poradit?Děkuji
Ještě mám v oblíbených tyto stránky:
http://diskuse.dama.cz/komunita.php?d=7185
http://parnihrnec.webnode.cz/o-nas/
Dádulo, jsem majitelkou tohoto vynálezu. Jsem spokojená. Mám ho rok a koupila jsem si ho kvůli vaření pro mimčo.
Zelenina i brambory z parňáku fakt chutná jinak než vařené ve vodě.
Já v něm s oblibou i ohřívám párky, těstoviny, knedlíky. Hrozně ráda v něm vařím ovocné knedlíky (kynuté, tvarohové).
Má to i nádobku na vaření rýže, ale to nedělám, vaří se tam nesrovnatelně dýl než v troubě nebo na plotýnce. Tuto nádobku používám na ohřev polívky – když vařím např. brambory a mám polívku z předešlého dne, tak ji tam lupnu a nemusím zapínat sklokeramiku.
Co mám známé, tak si to všichni chválí, i rodiny, které už nemají mimča, ale puberťáky.
Malé tam vařím i kuřecí maso, pro rodinu bych si netroufla, je to takové “nemastné, neslané“ 😉
Brokolice je z něho fantastická, tu milujeme bez výhrad všichni.
Jinak nevím, co bys chtěla poradit? Kamarádka má Philips, já mám Zelmer, liší se jen tím, že Philips má kontrolku na vodní kámen – kdy už se musí hrnec vyčistit a je dražší. Jinak jsou to víceméně shodné výrobky. Já čistím tak nějak od oka, leje se do toho ocet na rozpuštění vodního kamene.
A taky co říkají všichni – chce to mít na lince, na očích, jak se to musí neustále vytahovat, je to na kočku a leží to 🙂