Archivované diskuze jsou určeny pouze ke čtení.
Pekařky, pomozte síííím !
Prosím, holky pekařky, poraďte… Tvořím dortový korpus a snad poprvé v životě mi nejdou našlehat bílky s cukrem, žádná krásně tuhá hmota, ale řídké víceméně tekoucí cosi. Vůbec jsem s tím nepočítala a mám už smíchané žloutky a tak… nechce se mi to vyhodit, ale taky nechci zkazit korpus… Co myslíte? Dá se odlehčit dostatečně i špatně vyšlehaným bílkem nebo radši začít s čistým stolem??? Moc díky za každou zkušenost.
Taky se mi to stalo, tak jsem vlila to tekutější a přisypla trošku prdopeče. Krásně těsto vyběhlo. Tak třeba příště, když budeš mít den D, tak zkus tohle 🙂 *
tak já dneska obdobně bojovala s polevou na dort, upečení mi problém nedělalo, ale chtěla jsem potahovaný a ta poleva mi pořád nešla a nešla, no nakonec to nějak dopadlo, akorát že místo krásně světle růžové mám nějakou neurčitou barvu, už je mi to ale fuk – stejně se to zbaští 🙂
ale v první chvíli jsem si myslela že mě trefí
Nejdříve vyšlehat jenom ty bílky a postupně zašlehávat ten cukr.Myslím, že se jedná o moučkový.Mě se to ze začátku mého pečení jednou zbortilo.
Mari díky, už jsem to vylila. Nechci narozeninový dort pokazit a tohle se mi stalo prvně v životě, i když jsem už stejný recept dělala víckrát, pro velký úspěch jsem vyzývána k opakování. No co nadělám, některý den se nedaří, zítra vyrazím hned brzy ráno pro čerstvá vejce a pojedu nanovo. Všechno je jednou poprvé 🙂
Virenko, měla jsi upéct klasicky korpus, žloutky s cukrem, bílky se špetkou soli vyšlehat, nemám tušení, kde se šlehají bílky s cukrem, snad znám jen na polevy.
Jinak vejce musí mít pokojovou teplotu, bílky do suché, čisté nádoby, špetku té soli a šlehat, nepřestávat, jakákoliv přestávka způsobí pokles………….ale uklidním tě, kolikrát se mi to nepodaří, tak je vliju do těsta i řídší, není to na závadu, akorát ten koláč není abnormálně vysoký, ale nízký taky ne 🙂
No nevím, zda jsem ti poradila, tak si ráda púřečtu i další rady 🙂