Provozujeme:     České-soutěže.cz     KrálovstvíLátek.cz     Termofor.cz        Partner:    Pro Alergiky 
Přišli jste jen na čumendu? ...i vy můžete být součástí všeho, co tu vidíte... stačí se zaregistrovat.

Diskutárna

Diskutárna » Rodinná (i jiná) témata » Výživa, vaření, recepty » Pekařky, pomozte síííím !



Pekařky, pomozte síííím !
VirenkaVirenka
3.6.2011 v 20:03:47

Prosím, holky pekařky, poraďte… Tvořím dortový korpus a snad poprvé v životě mi nejdou našlehat bílky s cukrem, žádná krásně tuhá hmota, ale řídké víceméně tekoucí cosi. Vůbec jsem s tím nepočítala a mám už smíchané žloutky a tak… nechce se mi to vyhodit, ale taky nechci zkazit korpus… Co myslíte? Dá se odlehčit dostatečně i špatně vyšlehaným bílkem nebo radši začít s čistým stolem??? Moc díky za každou zkušenost.

Stránky: [1]
JežečekJežeček
5.6.2011 v 14:33:23

Taky se mi to stalo, tak jsem vlila to tekutější a přisypla trošku prdopeče. Krásně těsto vyběhlo. Tak třeba příště, když budeš mít den D, tak zkus tohle :-) *

JanaKJanaK
3.6.2011 v 23:10:59

tak já dneska obdobně bojovala s polevou na dort, upečení mi problém nedělalo, ale chtěla jsem potahovaný a ta poleva mi pořád nešla a nešla, no nakonec to nějak dopadlo, akorát že místo krásně světle růžové mám nějakou neurčitou barvu, už je mi to ale fuk – stejně se to zbaští :-)
ale v první chvíli jsem si myslela že mě trefí

Paťka
3.6.2011 v 21:40:30

Nejdříve vyšlehat jenom ty bílky a postupně zašlehávat ten cukr.Myslím, že se jedná o moučkový.Mě se to ze začátku mého pečení jednou zbortilo.

VirenkaVirenka
3.6.2011 v 21:27:36

Mari díky, už jsem to vylila. Nechci narozeninový dort pokazit a tohle se mi stalo prvně v životě, i když jsem už stejný recept dělala víckrát, pro velký úspěch jsem vyzývána k opakování. No co nadělám, některý den se nedaří, zítra vyrazím hned brzy ráno pro čerstvá vejce a pojedu nanovo. Všechno je jednou poprvé :)

marika81
3.6.2011 v 21:05:26

Virenko, měla jsi upéct klasicky korpus, žloutky s cukrem, bílky se špetkou soli vyšlehat, nemám tušení, kde se šlehají bílky s cukrem, snad znám jen na polevy.

Jinak vejce musí mít pokojovou teplotu, bílky do suché, čisté nádoby, špetku té soli a šlehat, nepřestávat, jakákoliv přestávka způsobí pokles………….ale uklidním tě, kolikrát se mi to nepodaří, tak je vliju do těsta i řídší, není to na závadu, akorát ten koláč není abnormálně vysoký, ale nízký taky ne :-)

No nevím, zda jsem ti poradila, tak si ráda púřečtu i další rady :-)

Stránky: [1]



Co nového na VD?

  • Védéčkoviny - přehled VD událostí uplynulého týdne.
  • Nové diskuze za posledních 7 dní
  • VD S.O.S. aneb Pomóóóc, já se tu nevyznám
  • KLUBko - uživatelský účet



    Zaregistrovat se
    Zapomněl/a jsem heslo

    Přečtěte si nové komentáře

    Nepřehlédněte

    Náš tip

  • Těhotenství týden po týdnu a vše o těhotenství na webu Rodicka.cz.
  • Školní batohy pro prvňáčky i studenty. Výběr aktovek, tašek a školních potřeb, odborné poradenství.

  • výchova, děti, rodiče, maminka

    © 2004 - 2016 VašeDěti.cz - Mgr.Petra Vymětalová. | ISSN 1801-2892 | Právní ujednání | | Redakce | Užitečné odkazy TOPlist