Archivované diskuze jsou určeny pouze ke čtení.
Pomooooc...jak na marcipán???
Ahojky cukrářky:o)
Už celý týden si říkám, že Vás musím poprosit o radu jak na marcipán. A zase to dělám na poslední chvíli 🙁 …budu ho tvořit sice až zítra, ale…jsem fakt nepoučitelná!!!
Prosím o nějaký obzkoušený dobrý receptík na marcipán a hlavně…budu ráda, když mi prosím poradíte jak na něho…nějaké ty fíglíky.
Děkuji mooooc a pěkný den 🙂
Já jsem si netroufla to dělat najednou, protože jsem měla příslužbu a kdyby mě zavolali při válení plátu, mohla bych to vyhodit taky. Myslela jsem, že to takhle nevadí, když to v postupech běžně píšou a asi by to vadit nemělo, vadí možná něco jiné… ale netuším co :(. Tak jsem jeden den barvila ( mám 5 barev 🙁 ) a pak jsem chtěla potahovat…
Ale tak každýmu někdy něco nevyjde, to jen že prostě člověk nemůže přijít na tu chybu, když to jiným jde, je to takový divný…
zase nejsem přihlášená? Virenka
vierenko já jsem to takhle napsané dostala tady na vd, ale nikdy jsem nečekala do druhého dne jsem dort dělala abych měla hotovo a pracovalao se s tím moc hezky…když si představím, že bych to dělala jak ty a takhle se to pokazilo bych byla pěkně naštvaná a švihla bych s tím do kouta..
Bami, díky za napsání, já jsem právě myslela, že jsi to taky chystala den předem, četla jsem to v tom tvém příspěvku s receptem, že se hmota připravovala den předem a před zpracováváním se nahřála asi 20 s v mikrovlnce…. Já ji tedy musela nahřívat déle, ale nevím, v čem je pes zakopaný. Obecně lidi píšou, že marcipán v lednici vydrží i týdny, jenom se každý vyjadřuje k různým variantám a já přiznám se neměla tolik času pročítat různá fora a různé přípisy… Viděla jsem tvůj krásný dortík pro Honzíka i předtím ten sýrový myší pro staršího a říkala jsem si, že to asi bude nějaký funkční postup… tohle se fakt nedalo a myslím, že bych měla problém i s figurkami, protože se to fakt hodně drobilo a hrudkovalo to.
No nic, tak byl šlehačkový, ale kéž bych na tu chybu přišla.
Já bych toto díky své zkušenosti nikomu ze svého okolí nedoporučila, protože se s tím kloudně nic nedalo a jen tak na pokus to není ani levné…
vierenko jsem zvědavá kdo ti co písne, protože já ten dort tím potahuji hned a opravdu se to dělá dobře…zbylé kousky jsem si nechala v lednici a zhruba po měsíci jsem chtěla nadělat kytičky na další dort a dopadlo to jak u tebe, ale já to přikládala tomu že to v lednini bylo dlouho….moc mě to mrzí, já to dělám hned a je to ok a i druhý den dort vypadá dobře tohle se s ním nestane
Holky, chci se tu vypsat z neúspěchu s marcipánem. Váhala jsem, ale chtěla jsem zkusit něco nového, dokud je mladší docela malej a líbí se mu to. Recept Bamisky – Nuninky jsem dodržela na slovo, všechno šlo dobře, hmota byla příjemná, měkká, tvárná, nelepivá. Obarvení práškovými barvami se taky podařilo dobře, vše přes noc v lednici… a dneska, když jsem chtěla potáhnout dort a udělat dekoraci, nic se nevedlo. Hmotu jsem nahřála v mikrovlnce, poměkla, ale okamžitě se začala drobit a i když jsem ji znovu propracovávala s pomocí vody i trošky oleje víc než půl hodiny, té jemnosti jako včera jsem naprosto nedocílila. Nešla vyválet, už ve výšce asi 1 cm byla tak natrhaná a popraskaná, že ač nerada, rozhodla jsem se to vzdát. Mrzí mě to moc, protože jinak bych dělala úplně jiný dort a práce to taky dalo dost… Asi je chyba na mojí straně, ale vždycky mě hrozně štve, když nevím v čem – to mě teď štve taky. Hlavně si vyčítám, že jsem si nejdřív komplet neudělala dort a potom jsem hmotou nepotáhla hned napoprvé, protože včera se s tím opravdu dělalo dobře a určitě se to netrhalo ani nelámalo ani nedrobilo… no, co už nadělám.
Vložím sem obrázky, jak to vypadalo po noci v lednici a další půlhodině zpracovávání, možná mi někdo zkušenější budete moct říct, v čem jsem se přiblížila soudruhům z NDR. Já jsem zklamaná, protože malej se těšil, zklamanej bude on… ale na druhou stranu, šlehačku má rád, tak snad mi to promine :))
takhle vypadal pokus o vyválení placky, má ještě asi 1 cm a dál už to vlastně nešlo…
takhle se to rozpadalo, když jsem to nadzdvihla… hmotu jsem ještě schovala do lednice, ale asi je to na vyhození :(.
Kdybyste mě kdokoliv uměl poučit, nechám se ráda, ale myslím, že už nikdy do marcipánu chuť mít nebudu.
Virenka, nevšimla jsem si, že nejsem přihlášená, omluva.
Prosím, prosím… Jakou barvu namíchat, aby to byla tělová?? Ani žlutá, ani růžová ani černá….
Chceme udělat kamrádce k narozkám dort – pindíka 😀 *
koukám že to nejde otevřít tak popřípadě nejdete fota na mimibazaru pod ID 146438
můj osvědčený recept 40dkg sušené mléko polotučné 40dkg moučkoví cukr 18dkg 100% tuk omega pokojová teplota nerozehřívat tvrdší struhám 2lžíce medu mám domácí z pampelišek 3kapičky mandlové aroma vodu pomaloučku přidávám když zadělávám těsto vše na vále zpracuju podle tuhosti pak barvím bud gelovky nebo potravinářská barva dělám hodně na zakázku dorty a marcipánové figurky ježky berušky jablíčka brambory citrony květáky můžu i poradit na všelijaké fígle mám je nafocení na adrese http://www.mimibazar.cz/eliskaveruska pod sekcí moje dorty
Díky Nuni, na netu jsem nehledala. Spíše jsem primárně koukala po obchodech kamenných. Našla jsem nějaké zbobící tuby s barvou od Dr. Oetkera, za 60 Kč a jsou tam 4. Znáte to někdo? Jak se s tím pracuje? Je tam vyfocené, že se s tím dá hezky zdobit, tahem. Přímo tam je kolo u auta, tak obtah vnitřku toho kola. *
Ježečku podívej se na tyto stránky http://eshop.timidekor.cz/eshop.cukrarske.potravinarska-barviva,stranka1
určitě najdeš i jiné :-), já když něco potřebuji tak objednávám od nich. Myslím že ceny nejsou špatné a dodání je taky rychlé.