Archivované diskuze jsou určeny pouze ke čtení.
Pomooooc...jak na marcipán???
Ahojky cukrářky:o)
Už celý týden si říkám, že Vás musím poprosit o radu jak na marcipán. A zase to dělám na poslední chvíli 🙁 …budu ho tvořit sice až zítra, ale…jsem fakt nepoučitelná!!!
Prosím o nějaký obzkoušený dobrý receptík na marcipán a hlavně…budu ráda, když mi prosím poradíte jak na něho…nějaké ty fíglíky.
Děkuji mooooc a pěkný den 🙂
Nemůžu si nechat celou chválu pro sebe. Je to více méně práce mého drahého. On je ten, který dal tu podobu. Já dělala vše to, co není vidět 🙂 Napekla, nakrémovala, napunčovinovala, udělala hmotu a pak ji zpracovávala a válela na příslušné díly. On skládal a kreativně se aktivoval 🙂
Virenko, je pravda, že jsem ji hodně dlouho propracovávala druhý den. A hrst vody byla na část kalhot, takže té vody bylo zapotřebí fakt dost.
Neboj, fakt to příště zvládneš. Udělej v neděli bábovku a zkoušej na ní 🙂 Já to tak nacvičovala témeř celý březen, než se mi povedl dort pro děti. A byly to někdy prapodivné výjevy, jako třeba fialová zeď s myškama a růžičkama 😀 Ale jak jinak natrénovat? Hodně zdaru *
No teda Ježečku :)))) a já měla v plánu jen mořskou idylku :). Máš to fakt vymakaný a nemůžu věřit, že je to ze stejný hmoty jakou jsem chytala já :(.
Děkuju za napsání. Musím říct, že hrst vody – to u mně bylo rozhodně málo… ta modrá placka byla asi ze 2/3 hmoty v receptu a vody jsem tam přidala možná znovu 50ml nebo jen o chloupeček míň, k tomu mockrát namočené ruce a oleje tedy jen maličko- ono to samo pouštělo mastné víc než dost… Nic se nezačalo patlat kromě povrchu tý hroudy, jen mi to strašně klouzalo v rukou – už při barvení to samo začalo pouštět spoustu tuku a po vyndání z lednice to pokračovalo. Ale neoživila jsem to :(. Říkám, chyba je asi ve mně, ale zaboha netuším v čem a to je ten moment, který mě hoodně štve. A můžu se jen zeptat, jak dlouho jsi to znovu zpracovávala? protože mně to trvalo déle než vlastní zpracovnání, o hodně, a ničeho jsem extra nedocílila 🙁
No, už nebudu plakat, dort malému chutnal víc než dost a sluníčko naše mě chválilo, že je nejlepší na světě… tak nejde o nic… spíš na příště, znám se, abych přišla problému na kloub, jsem schopná se do toho pustit i bez chuti a nálady, ale abych na to už konečně přišla… tak že bych si to třeba mohla ušetřit, no.
doooost dobrý…..tohle se může předávat bez přítomnosti dětí….máte to teda holky zmáklý do detajlů…kam se hrabu s krtkem :-d
Ježečku, tak to je teda bomba s velkým B 🙂 🙂 🙂
ehm počtvrté … *
Tak třetí… *
Tak na druhý pokus to už snad vložím 🙂 *
Tak tak se nám povedl 🙂 *
Ježečku, foto dortovýho pindíka nadhoď!!!!
Domčin dortík jsem díky tomu, že nebylo to suš. mlíko nepotahovala marcipánem. Nakonec si ho Domula vymyslela z želé a broskvema.
Za měsíc bude mít ten můj rarášek pět, tak to prubnu. Loni jsem dělala čokoládový traktor s vlečkou, zdobený lentilkama. V dortech nejsem zatím moc zběhlá, ale asi se Honzíkovi líbil tak moc, protože letos chce úplně stejnej 🙂 🙂
Já teda používám jen tenhle recept od Bami a Nuni 🙂 Ale zatím si ho chválím. Udělali jsme v posledních dnech pár drtů a vše bylo v poho. Ale je fakt, že jsem druhý den té vody přidávala docela dost, i oleje. Normálně hrdt vody a zapracovávala, hned se to začalo lepit, tak hned na ruce olej a pracovalo se mi dobře.
Dokonce se nám povedl dortík pro kamarádku (dělali jsme pindíka-nevím,jestli můžu poslat fotku???)
Virenko, až to budeš dělat příště, tak to půjde určo líp 😉
Nebo zkus tu druhou variantu, co tady taky padla zmínka na začátku diskuze je link. Tuhle si zase nemůže vynachválit kamarádka, dělá jen tuhle. *