Archivované diskuze jsou určeny pouze ke čtení.
co bude dnes k obědu?
Tak mě to téma dnes napadlo, možná se to neujme a zapadne někde v zapomnění, ale za zkoušku nic nedám, že? No nevím jak jste na tom vy ostatní, ale já jak se doma zeptám co by si kdo dal k obědu tak se málo kdy mi dostane odpovědi a nebo se to točí těch pár jídel dokolečka, málo kdy mě napadne něco extra nebo něco nového. Dnes jsem například poprvé dělala kulajdu. Tak jsem si myslela, že by jsme sem mohly napsat co vaříme ať pro dospěláky, nebo něco pro ty naše štěstíčka a když by někdo zase řešil otázku co uvařit třeba by nakouknul a tu našel inspiraci.
Ps. rady nebo zkušenosti jak oživit jídlo a udělat, ho chutnějším nebo i vzhledově přitažlivějším se meze nekladou..
takže u nás dnes kulajda, knedlo, zelo vepřo a malému jsem dělala rýži s omáčkou, ale kulajda mu také chutnala 😀
Tak u nás včera trochu dietněji 🙂
– půlky paprik plněné restovaným kuřecím masem a zapečené s mozzarellou – MŇAM 🙂
Palačinky s meruňkami, šlehačkou a postříkané čokoládou…mňam
smažák plněný šunkou a hranolky
(Citováno od pivatko z 30.7.2015 14:54)
Delas mi chute,pivatko..inspirace,diky 😀
BRAMBOR.KNEDLÍK,ŠPENÁT.PEČENÉ MASO
(Citováno od mura z 30.7.2015 13:26)
Mnam,super napad a knedliky udelam svoje,bram.i kynute,supr,dik 😉
smažák plněný šunkou a hranolky
2 hotovky jednou rajská s hovězím a druhá řízek s br. salátem
BRAMBOR.KNEDLÍK,ŠPENÁT.PEČENÉ MASO
zapečené palačinky na slano
Já tedy ty “tortily“ opékám na sucho na teflonce. Nebo si taky dělám domácí – je to jen sádlo, trošku soli a hl. mouká. Dětem k tomu dělám zakysanou smetanu + sůl a trošku česneku – vlastně tak to nejvíc chutná i nám, akorát si přidáme pepř a dám víc česneku. Je to takové svěží.a něco pro děti na tato horka? tzn. minimální vaření a paření se u plotny a aby to nějakou tu nutriční hodnotu mělo,poradíte?
(Citováno od gabulka73 z 16.7.2015 20:20)Pokud máte rádi zeleninu, tak můžu doporučit tortillu:
Tortillu (placku) si položím na alobal, potřu ji nějakým “sosíkem“ (já dávám chilli směs od Vitany, ale pro děti bych volila něco míň pálivého), natrhám na ní kousky ledového salátu, nakrájím na malé kousky jedno rajče, které nasypu na ten ledový salát – vše lehce posolím, a navrch dám na kousíčky nakrájené, okořeněné kuřecí maso, které jsem před tím hodila narychlo na pánev. Sroluju tortillu, zabalím do alobalu, dám do lednice a pak se může kdykoliv konzumovat.
(Všeho stačí trochu – na dvě tortilly dávám opravdu malý kuřecí řízek, 2 malá rajčata a trochu salátu).
(Citováno od Marinada z 17.7.2015 07:15)Možná to vypadá složitě napsané, ale mezitím, co to píšu, bych už měla tři tortilly hotové 🙂 Stačí mi na to 6 minut.
(Citováno od Marinada z 17.7.2015 07:17)Marinado, tak tortila mě zaujala. Zajímavé, že mě nikdy nenapadlo ji zkusit, když ji mám ráda. A tu placku kupuješ normálně v obchodě? A máš nějaký tip, čím nepálivým to potřít? Já tady ty všelijaké “sosíky“ a dresingy moc nekupuju, tak budu ráda za konkrétní osvědčené tipy, protože se v tom nevyznám. zkusím tu chilli směs, ale jak píšeš, pro děti možná raději zkusím něco jemnějšího.
(Citováno od makinea z 17.7.2015 15:31)Makineo, mě by to taky nenapadlo, ale teď cca rok máme v práci novou “kuchyň“ a dělají moc zajímavá (a jednoduchá) jídla, tak to od nich zkouším kopírovat, něco úspěšně, něco neúspěšné.
Ta tortilla se koupí v krámě (ty levné z Alberta a Penny jdou použít taky, ale třeba ty dražší z Billy jsou pak chuťově o dost lepší). Sosíky jsem vyzkoušela celkem tři, první dva jsem vyhodila a ten třetí – Vitana chilli sladká, nám moc chutná. První várka po otevření nové lahvičky je ale opravdu ostrá, ale týden od týdnu (kdy je ta lahvička v lednici) je to jemnější a jemnější. My máme ostrá jídla všichni rádi. V práci nám někdy ty tortilly lehoulince pomažou majonézou smíchanou s jogurtem (to teda podle chuti jen tipuju) – hodně lidem to chutná víc než to ostré, ale mně teda ne. Jinak se v těch omáčkách ale taky bohužel opravdu vůbec nevyznám, jen jsem věděla, jak chutná ta ostrá tortilla v práci a podle toho se snažila podobnou chuť sehnat…
Jinak ano – ta tortilla se nijak tepelně neupravuje, napoprvé jsem se snažila nahřát jí v mikrovlnce, ale to se mi neosvědčilo, takže jí nechávám tak, jak jí koupím.
A jak píše Meggi – přesně, když máme k obědu řízky, znamená to, že k večeři bude tortilla a místo masa narychlo tam nakrájím kousky zbylých řízků 🙂
(Citováno od Marinada z 20.7.2015 07:42)Marinado, díky za info a rady. Ještě jsem se k tomu nedostala, měla jsem teď pořád od holek jejich přání, jako meruňkové knedlíky a rizoto, ale až jim dojdou nápady, tak se vrhnu na tortily.
(Citováno od makinea z 24.7.2015 10:12)
naložená krkovička na grilu s hranolkama