Archivované diskuze jsou určeny pouze ke čtení.
Co pečete na vánoce?
Plkárna je plná pečení. Někteří píšou, že už nepečou, jiní pečou právě teď, někteří se teprve chystají, někdo má na to lidi a možná i někteří koupí hotové. Podělte se o typy na dobré cukrovíčko, fotky a seznam toho, co pečete vy. Bez kterého druhu se vaše rodina neobejde?
Lien, mňam, mňam 🙂
nádhera Lin,úplně cítím tu vůni a chuť.
Mě nosí drahý po troškách od maminky jeho a ta to dostala od skoroženy nejmladšího syna:))))
Takže já fakt nepekla…
Tak ta slíbená fotografie, sice pozdě, ale přece 🙂
Kačko,to je právě ta závada co dělají jiné karamelky.Já poběhalataky několik obchodů ve městě a pak jsem je sehnala u nás na vesnici v jednom ze dvou obchodů.Hlavně,že se povedly a dají se jíst,to je důležité.
Králíčku, děkuji moc za recept, právě jsem burisony v karamelu dodělala. Bohužel po sběhání asi 10 obchodů jsem Toffo karamely nesehnala (hned až je uvidím, tak je koupím), takže jsem nakonec rezignovala a koupila mléčné karamely – značka albert. Kuličky se moc povedly, akorát mi to přišlo ta směs karamel s máslem trošku cukernatá (holt Toffo by byli lepší) ale děti mi to jedly skoro pod rukama. Takže ještě jednou díky – Kačka
Káťo tady je recept
BURISONKY V KARAMELU
1/2 MÁSLA( používejte opravdové máslo ne náhražku), 3 BALENÍ TOFFO KARAMELEK, 1 BALENÍ BURISONŮ NEOCHUCENÝCH
POSTUP PŘÍPRAVY
Na vodní lázni rozpustíme 1/2 másla, přidáme karamelky a mícháme dokud se karamelky nerozpustí, nějakou dobu to trvá, po rozpuštění je potřeba chvilku míchat rychleji aby se karamel a máslo spojili. Poté sundáme z lázně a vsypeme burisony a pořádně zamícháme. Do košíčků tvarujeme kuličky nebo jen tak hrudky. Z této dávky je cca 70 menších kuliček. Je to mooooc dobrý, velmi oblíbené nepečené v naší rodině.
Z vlastní zkušenosti: používejte opravdu karamelky Toffo, jiné se mi neosvědčily, jsou krásně vláčné a necukernatí.
Králíčku, mohla bych poprosit recept na ty burisonové hrudky? Díky moc – Káťa
Matildo, perníčky máš nazdobené nádherně 🙂
Ahojte – teda Mari, kdo že ti to poslal tak nááádhernééé perníčky? :-))))
Jdu vás všechny pochválit, a jen říct pár slůvek – u nás se peče klasika – perníčky, linecké, rohlíčky, máslové koláčky a pak nepečené – to mě všechno ještě čeká – bílkové pusinky čisté a s kokosem, karamelové řezy s burizony, marcipánky, letos se pustím i do bezlepkových včelích úlků… Ale musím pomalinku, neboť peněženka prázdná, takže než se vždycky dostanu k tomu, abych dokoupila na jeden druh cukroví, tak uběhne týden, ale vánoce bez cukroví si nikdo z nás nedovede představit, děti se rády zapojují jak do přípravy, tak pak do ochutnávání výsledků:-))
Jedna zvláštnost u nás ale je, nedělám nic čokoládového ani kakaového a ani plněného krémem (teda kromě těch úlů), protože to u nás pak osychá až do února a nakonec to snídá pes:-) Jediné cukroví s čokoládou jsou marokánky a na ty ještě střídám bílou čokoládu s mléčnou. Zato ořechů máme opravdu spotřebu, protože spousta bezlepkového cukroví se peče právě s ořechy, ty krásně spojují ingredience a nahrazují pravou mouku.
No a ty Mariččiny perníčky jsou moje práce, je to moje láska, zdobení perníčků:-)
Poklepání po rameni mě těší:-)))
Paťko moc pěkné.
Taky mám další cukroví hotové. Fotky jsem vložila do plkárny.
A dneska pokračuji 🙂 budu dělat linecké hruštičky a pak už jenom nepečené a slepit krémem.