Archivované diskuze jsou určeny pouze ke čtení.
Jaký typ pánve a pekáče nebo zapékací misky máte a proč?
Ahoj, praskla mi keramická zapékací mísa… a pánev je už taky dost jetá, proto by mě zajímalo jaké typy používáte vy, co se vám osvědčilo a proč? Litina, nerez pekáč, keramika, sklo, teflon.
Díky za tipy, Iv.
Tak já mám teflonovou pánvičku s termospotem a nemůžu si stěžovat, lepší jsem neměla. NO a na pečení a zapékání litinový pekáč, je nejlepší ze všeho, co mám, ale bohužel litina není nejlevnější, ale stojí za to. Ani římský hrnec není k zahození, ale využívám sporadicky, kdežto ten litinový se točí pořád.
Tak já mám sadu litinového nádobí.
Mamka nám kdysi všem pořídila sadu (tehdy stála kolem pětistovky, dnes tolik stojí větší kastrol). Postupně k tomu dokupujeme. Ráda v ní vařím, peču, zapékám, smažím (mám několik hrnců různých velikostí, pánev i ten lívanečník, dva rendlíky, nějaké kastroly) – jen jsem zjistila, že do myčky můžu dát jen novější typy, na těch starších se mi vytvořila taková divná vrstva – takže od té doby radši umývám ručně.
No, pak mám pár kousků nerez nádobí se sendvičovým dnem – ale ty jsou jen na sporák, ne do trouby (na zapékání).
No a na zapékání mám ještě dvě skleněné mísy Simax (varné sklo).
Používám vše, každé na něco jiného (a když tu a tam v kuchyni řádí manžel, tak radši odcházím, abych neviděla, co na co používá….) ;o)
babofko, tak lívanečník nevím, my měli doma ještě starý po babičce, ale nešlo mi to v něm, asi špatný postup, a mě zas nevadí nepravidelné tvary 🙂 , spíš jsem ještě uvažovala o nízké pánvi přímo na palačinky,omelety – s nízkým krajem.
Jinak k těm keram.miskám – jsou nějak omezené max.teplotou?
Já v ní dělala leccos, postupně jsem si všímala trhlinek na povrchu, a skrz naskrz dopraskla, že jsem do rozpálené k masu dolila studenější vodu omylem.
Proto ted uvažuju o pekáčei a misku někdy časem.
Ahojky, mám několik zapékacích misek a mís. Kulatou skleněnou se skleněným víkem, teflonovou kulatou bez víka, keramickou oválnou se skleněným víkem, nerezovou obdélníkovou a pak malé keramické obdélníkové. Peču v nich maso, sekané, rolády, zapékám brambory, těstoviny, rizota, lasagne, prostě používám je snad nejčastěji ze všeho nádobí. A praktičtější jsou ty s víkem, tedy jak na co 🙂
Pánve mám taky, 2 teflonové (střední a velkou) na různá masa, palačinky, atd. a wok.
A pořád plánuju, že si koupím lívanečník a možná bych ho stejně zas tak často nepoužívala… 🙂
Máte někdo zkušenost?
Ivi, však uvidíš, co ostatní, jinak jsem jukala na odkaz a tady bych si vybrala tu pánev s tím víkem, v podstatě ty vlastnosti jsou stejné,jak u té, co zamýšlíš, jde hlavně o tu nepřilnavost a odolnost, což tam je…….a stojí i míň:-)
mari a matušenko,
díky… místo zapék.misky radši koupím pekáč, kvůli masu atd. a pánev jsem myslela i tuhle, mám nasbírané body za vyplňování dotazníků a tahle je v katalogu odměn..
normálně stojí docela dost peněz – pro mě, takže bych ještě našetřila bodíky a šla do ní ??
http://www.picnicsro.cz/nadobi/panve/panev-bio-vita-eganza-24-cm-indukce.html
Já používám teflonouvou pánev s termospotem jako Marika. Zapékací míse jsem nepřišla na chuť,protože se bojím, aby mi právě nepraskla a je to i těžší.Tak používám klasicekej pékáč.Ale je možné že dneska už vyrábějí nějaké odlechčené a které neprasknou.
Ivi, tak já nedám dopustit, co se týče pánví na teflon s termospotem, má jednu pánvičku asi už deset let, takovou dobu mi vydržela, ted mi manžel koupil velikánskou a je výborná, tak jsem zvědavá, zda vydrží také, tak dlouho, akorát ta cena je vyšší a co se týká zapékaní, tak tady používám klasický pekáč nebo hlubší plech, má sice keramickou zapékací mísu, ale nevyužívám jí:-)
Ahoj, praskla mi keramická zapékací mísa… a pánev je už taky dost jetá, proto by mě zajímalo jaké typy používáte vy, co se vám osvědčilo a proč? Litina, nerez pekáč, keramika, sklo, teflon.
Díky za tipy, Iv.