Archivované diskuze jsou určeny pouze ke čtení.
Jak skladujete cukroví?
Ahoj. Každý rok mám problém s vanilkovými rohlíčky. Vždy jsou tvrdé. Dávám je do krabice, jeden rok jsem je zabalila nejprve do igelitu a pak vložila do kartonové krabice, nepomohlo. Ukládám do sklepa, kde je teplota cca 15°C.
Jak uchováváte cukrovíčko vy?
petko já používám máslo s heou na polovinu do cukroví…tchyně používala levnej margarina měla ho také tvrdé…ale to je jen nápad…
Holky děkuju!
Sklep je opravdu spíše suchý, říkáme tomu sklep, ale je to místnost s oknem.
Přemýšlím to dát teda do garáže, kde je vlhkost určitě větší, ovšem když tam stojí auto, nechci mít cukroví načichlé benzínem. 🙂
Do novin by mě to asi nenapadlo dávat, obávám se jedovaté tiskařské černě. :-))
Tak já prubnu do jedné krabice alobal a ubrousky a do druhé pečící papír. Celé dám do igelitu a uvidím. 🙂 Díky!
Tak jako holky, cukroví dávám do krabice a tu mám v garáži kde je chladno. Cukroví je krásně měkké.
A pamatuji se, že když jsem byla malá, mamka dávala cukroví vždy na balkon. A dělá to tak každý koho znám.
Myslím, že to receptem nebude 🙂 Zkusila bych jiné uskladnění než doposud 🙂
Ahoj Peťko, myslím, že za tvrdé cukroví může teplo a suchý vzduch – aspoň já měla vždycky tvrdé cukroví, když jsme bydleli ještě v paneláku bez balkónu.
Cukroví dávám do krabic – vyložím je alobalem, na ten pokladu papírové ubrousky a skládám cukroví. Krabice plním tak do poloviny až 3/4 – nahoru dám vrstvu alobalu a celou krabici zabalím do igelitového pytle. A uskladním do chladné komory – dřív jsem dávala na balkon. Cukrovíčko bylo vždy měkké a dobré.
Peču tak dva týdny před svátky. Možná že i těch 15 stupňů je dost teplo – nevím. Možná by stála za úvahu i ta igelitová izolace 🙂
No já radši pro jistotu peču 3 týdny před vánocemi, cukroví se musí nějakou tu dobu odležet, aby změklo, za týden to nezměkne………..jinak to dávám do krabice, asi budu jediná, ale vyložím ho novinami a pod každý druh dám další noviny, takové patra skládám, do novin se vsákne přebytečný tuk………a cukroví je měkké, skladuji všude možně, na chodbě, kde je chladno většinou, kdyby byl zasklený balkon, tak tam bych to dala taky, na otevřený ne, kvůli zmrznutí:-)
Receptem to nebude, mám tvrdé všechno cukroví. Tak jako není samozřejmě úplně tvrdé, ale ještě se mi nepovedlo mít právě ty vanilkové rohlíčky krásně vláčné.
Ahoj, do papírové krabice. V té je pečící papír. A krabice je na balkóně, ten je zasklený. Vlastně zimní zahrada. Takže o vánocích funguje jako skladování všeho. Ovoce, alkoholu, sodovek, cukroví atd.
Osobně se přikládám k vyzkoušení nového receptu.
já do papírové krabice, kterou vyložím takovým papírem a dávám na balkon rohlíčky mám krásně měkké…..nemůže to být třeba receptem pokud ti ostatní cukroví krásně zvlhne…zkus vyzkoušet jiný
Ahoj. Každý rok mám problém s vanilkovými rohlíčky. Vždy jsou tvrdé. Dávám je do krabice, jeden rok jsem je zabalila nejprve do igelitu a pak vložila do kartonové krabice, nepomohlo. Ukládám do sklepa, kde je teplota cca 15°C.
Jak uchováváte cukrovíčko vy?