Archivované diskuze jsou určeny pouze ke čtení.
Jak skladujete cukroví?
Ahoj. Každý rok mám problém s vanilkovými rohlíčky. Vždy jsou tvrdé. Dávám je do krabice, jeden rok jsem je zabalila nejprve do igelitu a pak vložila do kartonové krabice, nepomohlo. Ukládám do sklepa, kde je teplota cca 15°C.
Jak uchováváte cukrovíčko vy?
Pavlinkov, moc díky za odkazy, to je přesně ono 🙂 Jsem už zapomněla, že to byly samostatné články, ale moc se to nunince povedlo. Mám zálusk na ty ježečky v úpravě bez ořechů a ty špagetky jsem loni dělala a chutnaly všem, na přípravu příjemné, rychle to přibývá 🙂 takže jestli budu stíhat, bude repete. Chystám se koncem týdne na perníčky, ale nevím, jestli bude čas potom i na něco dalšího. Aspoň rohlíčky a mnou nenáviděné, ale jimi milované linecké by mělo být. Letos se mi vůbec nechce do úlků, navíc jak budu sloužit, tak asi na nepečené bude fakt málo času, no, se uvidí.
Holky, a dáváte na balkon i pečivo s máslovým krémem? Bojím se, aby to nezmrzlo. Mám taky problém, všechno musím mít v normální pokojové teplotě a neměknou mi žádné perníky, ani ty “stále měkké“, všechny po upečení úplně ztvrdnou a měknutí je čistě náhodné. Tak asi perníky na balkon vyhodím. Ale rohlíčky mi naopak změknou vždycky, úplně se rozplývají, trvá jim to asi 2 týdny a bývají moje nejměkčí pečivo, o krůček víc než linecké, i když jsou taky z lineckého těsta. Ty na balkon nedám, co kdyby ztvrdly :))
nepřihlášená Virenka
Pavlínko, i já děkuji za odkazy. Jen kdyby bylo víc času. Naštěstí začala péct babička za asistence holek, tak cukroví bude. :-))
A snad i změkne. 🙂
ahojky,já dádvám cukroví do krabičky,bud na letáky ci papír a sup na balkon,otevřený.
zmekne i do týdne 🙂
ale letos nemam ani jeste suroviny.koupím u vienamcu ty krabičky jak maji pulkilové asi čtyři a bude to.
pavlínkov díky za odkaz také jsem si tam našla inspiraci…zmrzlinky a ježečci se budou klukům líbit
Renčo, nehledáš tohle?
http://www.vasedeti.cz/inspirace/ostatni-inspirace/vanocni-special-vanocni-cukrovi-i/
http://www.vasedeti.cz/inspirace/ostatni-inspirace/vanocni-special-vanocni-cukrovi-ii/
Mariko, děkuji! 🙂
Virenko, samozřejmě, vůbec nevadí!. :-))
Peťko, promiň, že se přihřívám u tvé diskuze, chtěla bych se zeptat nuninky, jestli si to tu přečte: Nuninko, dávala jsi svoje loňské báječné recepty na cukroví někam tady do receptáře? Tvoje pudinkové žížalky jsem si nezapsala, ale víc by mě zajímaly perníčky, měla jsi jich několik a v receptech je nemůžu zaboha nikde najít… díky za odpověď.
Tematicky mi to přišlo lepší než zakládat novou diskuzi, doufám, že se Peťko nebudeš zlobit 🙂
Můžu hodně kalorické nepečené??? Ale já se po něm můžu utlouct no:-)
150g cukr moučka, 2 celá vejce, 250g 100% tuku, 3 lžíce kakaa, 250g piškotů, 3 lžíce rumu a kokos.
Tuk pozvolna rozpustíme, mezitím umícháme vejce s cukrem s kakaem a s rumem……..tuk přidáme do směsi, promícháme, přidáme na kousky nalámané piškoty…..těsto zpracujeme do šišky a má se to obalit v kokosu/ já ho nedávám, nemám ho ráda/, šišku dám do alobalu, ještě to pořádně vytvaruji a dám do lednice na den zatuhnout, pak se to krájí na plátky:-)
Je to dobré i odležené:-)
Bamisko, taky používám normální Heru, nebo klasické máslo.
Hanino, díky.
No vidíte, šup sem rovnou s nějakým osvědčeným receptem na nenáročné, ale chutné cukrovíčko. :-)) A může být i nepečené. 🙂
Krabici papírovou vyložím potravinovou igelit folií,uložím cukroví,igelit / taška nebo sáček větší do koše/zabalím a šup na balkon dorohu pod okno,aby na to nemohl moc sníh.
Rohlíčky sem pekla normál levným tukem,myslím Stela se jmenuje.
Jednou sem dělala kososový a pracny,nekecám jedlý jakžtakž byly na velikonoce:)Moc mouky bych řekla.
Teď se u nás dělá jen linecký slepovaný,nic jinýho taťka nemusía já si dělám vínový.
25dkg hladký mouky,5-6 lžic levnýho bílýho vína a tuk.Vykrajuju víčkem od minerálkya šup na plech.Chvíly se to peče a rovnou do moučkovýho cukru.To spořádám i půl plechu na posezení:))))