Archivované diskuze jsou určeny pouze ke čtení.
Filé na Vánoce
Holky prosím vás,jaké filé kupujete na Vánoce? minulý rok jsme měli pěkně hnusnou včeři,měli jsme filety Panguase,ale po rozmražení to byly takové malé cáry,pořádně to nešlo ani obalit. Kapra moc nemusíme kvůli kostem a kvůli dětem. Takže nějaké filé,ale nevím jakou značku. Nedávno také,koupila jsem Panguase,nevím jaká značka a chutnalo to po hlíně, tak už mám z filé hrůzu!!
Děkuji Radka
Aha, tak ne Lussy, to o filé patřilo Dani:)
Já jen dodám, nevím jak u vás, ale u nás před vánocemi v Tescu nebo v Globusu vždy prodávají čerstvé ryby. A výběr docela je, však to, co jsem jmenovala, vždycky kupujeme tam. Pro mě jsou vánoce jako příležitost udělat si ten jídelníček trochu svátečnější, kapr se mi přejedl v dětství, kdy jsem ho v lázních musela jíst vařený na vodě, to bych nepřála ani největšímu nepříteli:-) Ale ryby mám moc ráda, takže pokud se naskytne příležitost, ráda ochutnám i něco jiného, pangase máme jednou týdně.
Zavi, s tím pstruhem jsem to přesně tak myslela, byť obyčejná a běžná ryba, tak pro mě neskutečná pochoutka:-)
Lussy, já myslím právě, že kdysi ty ryby prostě nebyly tak šizené a filé fakt mělo jinou chuť, tak jako rajčata, chleba, prostě nechci nikoho naštvat, ale dneska koupit chutné jídlo je problém:-))
Ahojy,u nás doma, když jsem ještě bydlela s rodiči, jsme měli k večeři vždy řízky,protože kapra nikdo nemusel. Teď když mám vlastní rodinu,oblíbili jsme si lososa,jen tak lehce kořeného a taky filé ze štiky. Mňamka:-)
Já taky pangase nemusím, když ho dostaneme u někoho k obědu, samozřejmě ho normálně sním, ale nekupujeme ho.
Na vánoce máme kapra, nedovedu si to bez něj představit.
Nevím, z jaké ryby bývalo to filé za mých dětských let (za totáče), to bylo výborné.
Pokud to jde, kupujeme čerstvé ryby, ale bohužel není vždycky možnost, takže i mražené. Občas i přes pročtení obalu není mražená ryba nic moc.
Radko, musíš se také dívat na obal jakých koliv ryb. Dají se sehnat levně, ale ty většinou obsahují moc vody. Po rozmrazení potom člověk zjistí, že zaplatil za spoustu vody a ledu.
Právě takové se mi vždy neosvědčili a bylo jedno, jestli to byl losos, pangasius, či něco jiného.
Rada, kupuj kvalitní, pokud možno 90% ryby a 10%vody.
Samozřejmě nejkvalitnější jsou čerstvé, nemražené.
zuzi,
on nechutná spoustě lidí, že to není vlastně ryba a tak:-)
Ale třeba já ryby vůbec nejím, mám k nim odpor už od školky, takže pro mě je to příjemná alternativa, právě to, že vůbec nechutná jako ryba mi vyhovuje. Když jsem ho jedla poprvé u mamči smaženého, koukala jsem jako blázen, protože chutově mi připomínal houbové řízky, který miluju.
Jinak na obsah vody koukám, teď už to začli psát i na letácích. Ale ten chlazený je prostě lepší, teda pro mě.
no tak jsem zase o trochu chytřejší by mě nenapadlo že je na tom psanej obsah vody…no tak pokoukám….no jinak my jsme na maso takže řízky vepřové a kuřecí..z kapra dělám jen polívku…kluci pospíchaj ke stromečku :-D…jsem nesnášela jak můj táta provokativně toho kapra jedl dlouho….takže díky za diskuzi vyzkouším co tu píšete…
Při výběru mražené ryby jsem “háklivá“ na obsah vody v mase. Kupuju jen ty, kde to mají uvedeno a kde není vyšší než 10 %. Mraženou rybu bez vody se mi nepodařilo najít:-)
Mati, zaujal mě tvůj “obyčejný“ pstruh. Pro mě je pstruh na másle největší delikatesa. Na grilu nebo pečený, jen posolený… ááá
Já nevím,ale mě ten pangasius nechutná:-(( Buď jsem ho připravila nějak blbě nebo nevím-dělala jsem ho v trojobale klasicky a i dcera ppoznala,že to je něco jiného,takže u nás neprošel.Takže my míváme řízky a klasické filé,ty kostky.Kolegyně z práce si chválí amura,že prý tam nejsou kosti.
Ale ten mražený pangas, i když se obalí povolený, sice drží tvar, ale při smažení mi prskal, jak z něj vytékala ta voda. A chutově to nebylo ono.
U nás mají chlazené filety pangase v Kauflandu, v takových těch vaničkách. Cenově to je teda jinde než mražený v akci, ale chutově to je taky jiný.