Archivované diskuze jsou určeny pouze ke čtení.
dobrý krém na dort
ahoj holčinky,prosím o receptík na nějakej dobrej krém na dort..malá bude mít narozeniny a letos bych jí chtěla dát doprostřed krém..ale nechci takovej ten mastnej-máslovej,jak se lepí máslo úplně na patro-snad mi rozumíte co myslim:D..chtěla bych opravdu nějakej jemnej,prostě pro malý dítě:)..peču v úterý:)..moc díky všem za receptíky:))
Berulinko, ještě záleží jaký dort budeš dělat.
Pokud budeš potahovat marcipánem, tak takové ty tvarohové nebo šlehačkové nemůžou být na to je opravdu třeba máslový.
A co udělat nějaký nepečený dortík?
Když dělám potahovaný dort, dělám tento krém –
1/2 l mléka,
120 g krupic. cukru,
2 van. pudinkové prášky
400 g másla,
van. cukr
Do kastrůlku dáme mléko,cukr, van.cukr a pudinkové prášky a uvaříme hustý krém.Za stálého míchání ho necháme vychladnout.Potom krém rozšleháme a zašleháme máslo nakrájené na malé kousky. Šleháme asi tak 5 min.,aby byl krém krásně našlehaný a hladký.
Pěkně se s ním zdobí,drží tvar.
nebo:
banánový krém
Na klasickou dávku – banánový puding ze 1/4 l mléka (sladit méně), 1,5 kostky másla, přibližně 5 rozmixovaných banánů
Všechny suroviny – puding, máslo, banány – musí mít stejnou teplotu, nejlépe pokojovou, aby se krém nesrazil.
Hotový vychladlý puding vyšlehejte. Zvlášť vyšlehejte máslo, přidejte rozmixované banány (počet opravdu záleží na individuální chuti každé z vás). Potom zašlehejte i puding (případně trochu přislaďte). Nebojte se nejdřříve poměrně řídké konsistence – po chvilce šlehání krém opravdu ztuhne.
Opravdu je tuhý, neteče, hezky drží tvar.
nebo jahodový krém
kvalitní marmeláda jahodová-velká alespoň 450gr,3x smetana na šlehání(250ml),2 želatinové ztužovače(dr.oetker).
a co třeba pohrkané řezy? recep mám z mmb a děti se po něm můžou utlouct. Můžeš ho udělat na plech nebo jako dort.
PIŠKOT I. ( Nižší, pružný, vhodný také na roládu ) – 8 vajec, 8 lžic cukru, 4 lžíce vody, 9 lžic polohrubé mouky, 1 PDP, špetička soli. PIŠKOT II. ( Vyšší, nadýchaný, super ) – 4 vejce, 300 g cukru, 8 a 1/2 lžíce vody, 8 lžic oleje, 300 g polohrubé mouky, 1/2 PDP. Vyberte si piškot, jaký Vám víc vyhovuje. Krému je hodně, proto já upřednostňuji ten vyšší. Piškoty pokaždé pečte na pečícím papíře !
“HRK-HRK“ KRÉM : 2 smetany ke šlehání ( nebo 1 šlehačka a 1 zakysaná smetana ), 1 plechovka mandarinek, 1 plechovka ananasu, 1-2 pytlíky pudingu bez vaření “Olé“ od Dr. Oetkera, 1 ztužovač šlehačky. Čokoláda na postrouhání.
PIŠKOT I. – z bílků a vody vyšleháme tuhý sníh, postupně přidáváme cukr a ještě chvíli šleháme. Ke sněhu přidáme žloutky, mouku a PDP a opatrně smícháme. Nalijeme na plech vyložený pečícím papírem a upečeme dorůžova.
PIŠKOT II. – žloutky, cukr, vodu a olej vyšleháme elektrickým šlehačem – alespoň 5-7 min.!!! Poté opatrně vmícháme mouku smíchanou s PDP a nakonec lehce vmícháme sníh z bílků. Rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem a upečeme dorůžova. Po vychladnutí sejmeme pečící papír a rozetřeme krém.
HRK-HRK krém – do misky, kterou je možno uzavřít víkem nebo do hrnce s pokličkou nalijeme obě šťávy z kompotu ( přes cedník ), přidáme smetany, 1-2 OLÉ pudingy bez vaření, 1 ztužovač smetany. Uzavřeme víčkem nebo pokličkou a asi 1 minutu intenzivně hrkáme….. :-)) Pro ještě větší hladkost krému použijeme elektrický šlehač. Do krému přidáme okapané ovoce a promícháme. Vznikne z toho vynikající tuhý krém, který rozetřeme na vychladlý piškot. Na závěr postrouháme čokoládou. Podáváme chlazené !!!
Jinak bych asi udělala něco z tvarohu nebo už jsi zkoušela krém z pomazánkového másla? Já z něho dělám nepečené. Jestli budeš chtít tak ho dopíšu.
tééééda,vy jste zlatíčka:)..Paťko,tam je krémů,že určitě něco vyberu:)..moc díky za rady,jste fáákt zlatý:))
A co třeba z tvarohu. Tvaroh, smetana na šlehání, cukr podle chuti. A pokud chceš, aby to mělo tvar tak želatinový ztužovač. Dá se to udělat tak i tak.
Beruli
Karolínce jsem dělala s těchto stránek ten ořechový a byl moc dobrý.Ještě jsme tam daly máslový, páč mi došly ořechy a ten nám moc nechutnal.http://www.cukrovi.kvalitne.cz/kremy/kremykremy.htm
Beruli a pošleš na ochutnávku???
A nebo aspon foto:-)
Mě napadá jen z pudinku a do toho zašlehat máslo s cukrem……..dá se to i obarvit potravinářským barvivem a nebo udělat krém ze slazeného mléka a nebo nutelu rozmixovat s máslem, to dělám ráda i na lepené cukroví…….ale třeba ti někdo poradí líp, třeba Nuninka, to je kuchařinka:-)