Archivované diskuze jsou určeny pouze ke čtení.
buchtičky s krémem
holky asi se budete smát,zítra chci dělat poprvé buchtičky s krémem-no dělat,spíš ohřát,udělám jen puding,buchtičky jsem koupila,ale teď nevím, před podáním je mám ohřát v mikrovlnce? Vím že na to naleju horký puding,ale přece no.děkuji
Líba
Buchtičky nekupuju, peču svoje, ale pokud se ohřívají v mikrovlnce – je jedno jestli buchtičky nebo klasické knedlíky, je lepší je přitom strčit do mikrotenového sáčku, je to pak vláčnější a neoschnou na povrchu.
krém dělám: 3/4l – 1l mlíka, puding, cukr – (uvařím klasicky)a přidám kapku rumu
Markittka.P
Teda holky mi je měli taky dneska 🙂 a kde je dieta?ještě že nás nevidí HANINA ta by vrčela 🙂
Pat, to je pro celý váš okres ty buchtičky, ne???
No jestli jsi myslela na nás, tak to tě chválí, takže dej vědět, kdy dorazí i ke mě:))))
Paťko, takže balím ešus a lžíci a jedu, jo ?!
Paťko, ty jsi tyran, já mám chuť
buchtičky kynou v pekáči
buchtičky vyndané z trouby
jak to vypadá na talíři
Já dělám to takhle:
ŠODO:
3/4 L mléka
pytlík vanil. pudinku
2 lžíce rumu, ale nemusí tam být
2-3 žloutky vaječné
2-3 lžíce cukru
POSTUP:
V mléce rozšleháme žloutky,cukr,rum a za stálého míchání uvedeme do varu.Ve zbylém čtvrt litru mléka rozmícháme pudink prášek a posléze vmíchat do vařícího se mléka.Nechám povařit 2 min. Pokud šódo hodně zhoustne zředím jej mlékem.
DUKÁTOVÉ BUCHTIČKY:
25 dkg droždí
80 g krupice cukr
200 ml vlažné mléko
500 g hl. mouky plus na vysyp. prac. plochy
2 vejce
strouhaná kůra z 1/2 citrónu
200 ml oleje plus 2 na obal
špetka soli
POSTUP:
Z vlažného mléka,droždí,cukru a lžící mouky udělám kvásek.
Prosátou mouku smýchám se zbylým cukrem,solí,citr. kůrou,vejcem ,olejem a kváskem,přidám zbývající mléko a vypracuji těsto.
Těsto vyklopím na pomoučený vál,rozdělím na 4 části a udělám válečky.Pokrájím je na malé kousky a udělám kuličky.V mysce je potřu olejem a skládám je do pekáče a nechám je v teple 30 min. kynout.Dám do trouby předehřáté na 180 stupňů a upeču do červena.Peču je 25-30 min.
Taky tak ňák 500-750ml na 1 sáček,cukr dle potřeby a nejlepší je úplně nakonec po vypnutí nalejt trochu rumu,dodá tomu doboru chuť i aroma 🙂
Buchty peču doma,ale mé sestře to chutná s vánočkou,takže k tomu kupuje vánočku 🙂
Krém na buchtičky dělám tak, že 750 ml mléka, cukr podle chuti a 1 sáček pudikového prášku povařím asi 2 minuty. Do hotového pudinku vmíchám asi lžičku másla. Také někdy koupím buchtičky, když pospíchám. Ohřívám je v mikrovlnce jen chvilku a hlavně přikryté pokličkou do mikrovlnky. Jinak se s buchtičkami nedělám. Udělám klasické a místo plnění je jen stočím suché. Syn má rád, když do nich přidám trochu rozinek. Někdy udělám půl pekáče suchých a půl naplněných, tak je to k obědu a ještě druhý den ke snídani – ty naplněné.
Zrovna nedávno se v poradně Vaření objevil dotaz na šodó, tak tam mrkněte 🙂
Jinak já buchtičky peču, ale dělám jich hodně a tak si je dávám do mrazáku a taky na chviličku ohřívám v mikrovlnce.
Líbo, potěším tě, vařím už dlouho, ale buchtičky nejsou má doména, taky kupuji hotové a co je nejhorší, tak mám i divný krém:((((((
Jako sním ho, ale není to ono:((((
Takže tady bych ocenila zase trik na krém a nebo jak to udělat, aby byl vynikající:)))))
A jesti můžu poradit, já si třeba i koupím těsto na kynuté buchty, je to raz dva, když je nenaplníš, tak máš i buchtičky………..a ujistím tě, nedělám kynuté, neumím to, v tomhle jsem naprostý lempl, ale vždycky se mi povedou na jedničku…….třeba s povidlama:))))
Jo a zapoměla jsem, taky je nechám prohřát v mikrovlnce:))))
Líbo:-)
Já to taky strčím do mikrovlnky na pár vteřin, jen ať jsou tak akorát prohřáté, hlavně ať pak při chladnutí netvrdnou:-)
děláš mi chutě:-)