Archivované diskuze jsou určeny pouze ke čtení.
zdravé pečivo
Dobrý den,
můžete mi prosím napsat váš názor na pečivo? Začala jsem kupovat slunečnicové, šestizrnné bagety, myslíte, že je vážně tak zdravé, jak se píše? Hledala jsem na internetu nějaké informace ohledně pečiva, že bílé pečivo je jen prázdná kalorie, to vím, ale chtěla bych zhubnout, proto jsem se zaměřila na pečivo zdravé. Co myslíte? Je samozřejmě drahé než klasický rohlík. Jakému pečivu holdujete vy? Může zdravé pečivo jíst i má dvouletá dcera? Děkuji za vaše názory. Hanka
Danniello, máš naprostou pravdu! Ono je to ale takhle skoro se vším, miminkovské oblečení, značkové, a i jídlo (některé) chodí někteří nakupovat do Německa. To už je o vyčůranosti českých obchodníků, kteří s námi takto manipulují. Bohužel..
Dannielo taky jsme ve vsech prispevcich psala ze bych tak malemu diteti ho nedavala.
Piškotko, taky synovi koupím celozrnný rohlík, když si ho vyhlídne v obchodě 🙂 Ale to se stává občas asi od jeho 2,5 roku.
Jen mě zaráží, kolik stojí kvalitní mouky a směsi u nás oproti např. Německu, kde jsou nejmíž o polovinu levnější. Když to má nálepku “zdravé“, ztrojnásobí se ceny. Je jednodušší vyrobit celozrnnou mouku, přitom stojí několikanásobně víc než bílá. Za otruby platíme nejvíc.
Možná jsem to špatně napsala, mám na mysli to, že vláknina je v podstatě nestravitelná, má za úkol nabrat s sebou opravdu odpad v těle a vyčistit střeva. Semínka v celozrnném pečivu jsou podle mě to, co se nehodí pro diety (pro vysoký obsah tuků, i když těch zdraví prospěšných). Dětičky neumí ještě tolik vlákniny zpracovat, zatěžuje to jejich organismus, proto by se nemělo toto pečivo dávat extra často, ale jinak určitě zdravé je. Ale samozřejmě taky nejsem pro, aby se jím děti krmily od narození, to ne :o)))
Holky, no já nevím, na jedné straně je podle vás celozrnné pečivo lehce stravitelné, na straně druhé se nemá dávat malým dětem, neprotiřečí si to? :o)) Nedává se malým dětem proto, že je naopak spíše méně stravitelné pro vysoký obsah vlákniny, ne? Ta je přece v těle nestravitelná a projde jím do zažívacího traktu, kde s sebou pobere nečistoty a tímto v podstatě čistí střeva, není náhodou tohle úkolem vlákniny? Já myslím, že přece proto se nedoporučuje dávat dětem :o) Rozhodně ne proto, že by bylo celozrnné pečivo lehce stravitelné, to přece nedává smysl :o)
Virenko, tak to jsem za to varování těla v podobě pálení žáhy moc ráda :o) Malá má pečivo střídavě, někdy bílé, někdy grahamové, někdy celozrnné, ona má stejně nejradši chlebíček, jen ještě nemám pekárnu :o)
Pavčo, mluvilo se tu o mnohem nižším věku, samozřejmě dvanáctiletý ho určitě může jíst bez obav 🙂
Ja si myslim ze starsi deti by ho uz mohli.Moje deti 16 a 12 ho miluji.Ale tak malemu diteti bych ho nedavala.
Hlavne je lehce stravitelne.
Osobně si myslím, že u nebaleného pečiva je to vždycky buď a nebo. Nejlepší je upéct si doma chleba z kvalitní mouky.
Dětem se celozrnné pečivo dávat nemá, i když občas jim to určitě neuškodí, pravidelně ho jíst nemají.
JA JSEM TEDY SLYSELA A VYSVETLOVALI TO I V PORADU JSME TO CO JIME.
ZE CELOZRNE PECIVO NEZNAMENA ZE JE DIETNI,ALE JI SE PRI DIETACH A JE POVAZOVANO ZA ZDRAVE PROTO,PROTOZE JE LEHCE STRAVITELNE A NEZATIZI TAK ORGANISMUS A HLAVNE ZASYTI NA DELSI DOBU MA TO NECO SPOLECNEHO S GLYKEMICKYM INDEXEM.TUDIZ PO BILEM PECIVU MAS ZA CHVILI HLAD,TMAVE TE ZASYTI NA DELSI DOBU.ALE NEVIM JAK U TAK MALEHO DITETE,TO BYCH ASI SOUHLASILA S VIERENKOU.
A JE PRAVDA ZE NE VSE TMAVE JE CELOZRNE.
PRY NEJLEPSI JSOU VICEZRNE A TAKOVE TY NE MOC HNEDE.
TAKOVE TY TMAVE HNEDE JSOU PRIBARVOVANY BARVIVY.
NEPRIHLASENA PAVCA31
Piškotko, u dospělého by snaha jíst pečivo z celozrnné mouky měla být cílená, dospělé tělo otruby naopak velmi potřebuje. Nicméně větší část lidí po “bílém“ pečivu žáha nepálí, takže nemají tak dobrou motivaci jako ty. Tak ať ji dobře využiješ 🙂
nepřihlášená Virenka