Archivované diskuze jsou určeny pouze ke čtení.
Ryby dvakrát týdně
Zajímalo by mě, jestli se vám daří držet se toho, že by člověk měl jíst ryby aspoň dvakrát týdně. Já mám ryby hodně ráda, ale dvakrát v týdnu je mám jen málokdy. Když jsem to jednu dobu hlídala a měli jsme jednou týdně rybu k obědu (pravda, moc velké rozdíly v jednotlivých rybích jídlech nebyly), tak mi bylo řečeno, že jíme furt to samý. Jak to řešíte vy?
Nějak nejsem schopná dopracovat se k nějaké větší pestrosti, než je rybičková pomazánka, pečená / smažená ryba (většinou spíš filety a radši pečené), uzená makrela, zavináče.
Marino, o pangasiusu jsem dostala mail, byl podivný, že tato ryba je příšerná, kde všude ho loví, atd…ať si raději kupujeme našeho kapra 🙁
Jinak mě taky nechutná pangasius 🙁 Corina
Ještě jsem zapomněla napsat k receptu (kdyby náhodou někoho inspiroval) – do strouhanky přidávám ještě koření na ryby (možno přidat i papriku nebo jiné koření).
Marina
Koukám, že jsme na tom všechny stejně. Ryby bych ráda dělala častěji, ale v našich podmínkách není moc výběr ryb ani receptů a pak je to všechno na jedno brďo. Zapečené ryby ani pomazánky doma nikdo nejí. Pangasia zase moc nemusím já(narozdíl od zbytku rodiny), ale chutná mi upravený podle tohoto receptu:
http://www.recepty.cz/recept2print.asp?id_receptu=JODQONHRL3
Pokud by někdo měl tip ještě na nějaký jiný osvědčený recept na jakoukoliv rybku, budu vděčná.
Marina
U nás to taky není slavné. 🙁
Ale našla jsem fajn recept – zapečené filety s květákem – mňamka. Baští mi to jak manžel, tak děti. :-))
Jinak nevalnou konzumaci ryb kompenzuji popíjením Vincentky. Škoda, že v tomto se mnou rodina za provaz nedrží a nedostanu do nich ani hlt. Jinak taky doporučuji. 🙂
Holky, manžel šel dnes pro malého a po cestě koupil makrely, krásné, bez vody 🙂 Dostal to za úkol, jak jsem to tu četla, dostala jsem na ně děsnou chuť. Takže zítra budou pečené.
Taky mi pomazánka nepřijde jako porce ryby, ale někdy si otevřu nějakou dobrou konzervu, nakrájím cibuli, promíchám a sním to celé s pečivem.
Ještě miluju amura, ale nebývá moc často.
Pangase moc nemusím, když mi ho někdo nabídne, sním ho, ale nekupuju.
tak to jsem ráda, že je to všude podobné 🙂
Tuňáka s těstovinama jsem si dělávala dřív, ale kromě mě ho u nás nikdo nejí 🙁 a já zase nemusím tu rybí polívku, tudíž ji ani nevařím.
ta voda v mražených rybách mě taky točí, hlavně proto, že většinou zapomenu vytáhnout ji včas z mrazáku, takže pak mám plnej pekáč vody, která je nepoužitelná.
Jinak rybí prsty taky vůbec nekupuju, smaženou rybu máme hodně výjimečně, fakt spíš nějak napřírodno, ale to se zase bouří manžel, že je to vlastně pořád stejný.
Vzpomněla jsem si na prima salát, kterej holky likvidovaly ve velkým – čínský zelí, červená paprika a zavináč. Všechno nakrájet a smíchat – ze zavináče i tu náplň. Je to rychlý a výborný.
Piškotko, tohle ani nebylo v rámci plnění předsevzetí, fakt mi to vrtalo hlavou. Jinak se ale myslím celkem snažím, teda je mi jasný, že to není pořád ideální stav, ale zcela subjektivně vidím pokroky :-)))
Jééé, Petra napsala :o))) Plníš svoje předsevzetí, že? ;o)
Přesně jak píšete holky, ani mně se nedaří vždycky dát rybu 2x do týdne, a já jsem přitom milovník ryb, především pstruhů a lososa. V myšlenkách mám rybu snad každý den, ale pak to skončí u pangase a sardinkové pomazánky :o) Ale minulý týden mi Danásek (danasi) podarovala tuňáčka ze Španěl a plechovka měla skoro kilo, tak tady se dá říct, že jsme s malou měly rybí týden ;o) byl fantastický! Takže salát, pomazánka a furt dokola :o)))
Nedaří. Ze stejného důvodu jako vám. Navíc, mě množství ryby v rybičkové pomajdě neuspokojuje (nepovažuju to za “porci“). Taky bych mohla přidat do jídelníčku těstoviny či pizzu s tuńákem, to jsme zatím nezkoušeli (leda v pizzerce). Občas udělám tousty s rybama z konzervy, ale to náš tatík nemusí. Za totáče jsme dělávali pstruha na másle. Chodila jsem kolem rybárny do práce, měla jsem proto občas štěstí a natrefila na dodání zboží. Jinak nebyli. Ale když byli, byli mňam!!
Strašně mě rozčiluje, že mražené ryby jsou většinou z 10 – 20 % doplněné vodou. Půl hodiny se hrabu v mrazáku než najdu 100%ní rybu. Raděj bych si připlatila, ale ať je to jen maso. Pro čerstvé bych musela dál.
U nás letí těstoviny s tuňákem, dobrý je i zeleninový salátek s tuňákem.
Milujeme pstruhy, dobří jsou i kapři (ale u těch zůstáváme většinou jen u slibů, že si je “letos určitě“ koupíme i mimo vánoce)….
Co rybí polévka?
Petro, to je oříšek i pro mě. Asi nejvíc mi chutnají ryby, které se dělají celé, jako makrela, pstruh apod. A nejlepší jsou za teplých letních večerů venku pečené na roštu v krbu.
Kdyby se u nás daly snáz sehnat sladkovodní ryby, jíme je určitě častěji než teď.
Naši dělávají dušenou rybu s rýží a k tomu dušené mrkvičky. Zní to možná divně, ale je to moc dobré.
Jo, a kdysi jsme dělávali těstoviny s tuňákem.
Nebo i pizzu s lososem nebo tuňákem.