Archivované diskuze jsou určeny pouze ke čtení.
Recepty
Chodí mi hromady receptů emailem. Neříkám, jsou to jídla lákavá. Teď jsem četla recept na zákuseček, jedna báseň. Jenže pro mě jsou ty recepty čímdáltímvíc nesrozumitelnější. Prdopeč jsem si nějak odvodila. Ovšem – vše na krém do uzavřené nádoby, prohrkáme a .. – tomu nerozumím. To se promíchá v lecjaké krabičce do stavu krému? A co mi činí obrooovské potíže, je, jakou zvolit velikost plechu na uváděný recept. Podle čeho usoudíte, jestli to dáte do dortové formy, dvaceticentimetrového či půlmetrového plechu? Přece to pak musí mít určitou výšku a jak to poznám?
Děkuji předem za vaše rady. Jak jsem stará, tak jsem … v tomto nevědoucí.
Však by Tě smích přešel,kdyby za stálého vrčení s tebou uklízel:))
No LEV se nezapře:)
Pohádkové partnerství jsme tady Hanino ještě neměli! To je úúúžasnéééé. I já se zasmála.
No a já tu mísu měla a naposled jsem u mladých zjistila,že dcéruška do ní dala zbytek pracího prostředku:(((
Jo co jsem neuzmula při stěhování k Petrovi bude již k nepoužítí:(
No hlavně,že ses pobavila a já taky,při Tvém líčení:)))
Daleko od pravdy to není,jen hrnec není ani do výšky dřezu:))) A lítat to může jen teď,dokud není domácí doma.To by u nás začla pohádka : jak pejsek s kočičkou vytřel kuchyň:))))
komplet nic vic Bami je to fakt za minutu hotovy a zalezi jak chces ty dat to do poharku anebo muzes urcite i do formy ja to davam do poharku a delam to z dvojte davky a je to fakt super
A ty mandarinky i s tou kompotovouu stavou tam nalej.
pavčo s piškotama to neznám takhle jak jsi to napslala je to komplet? a pak to šupneš do dortové formy do ledníčky??
Zavi i ja jsem koukala jak blazen.Byla jsem na navsteve u Mošta-U Monci a ona mi dala vyborny dezertik a kdyz mi rekla jak ho dela a ze je behem minuty hotovy neverila jsem.Doma jsem to zkusila a fakt.
Do misky ktere ma viko nalejes cely mandarinkovy kompot i se stavou na to 1slehacku na slehani a jeden vanilkovy pudink za studena (to jsou takovy ty pudinky co se slehaji za studena)
ten na to nasypes zavres nadobu a jednu minutu s tim hrkaš a ono ti to tak ztuhne a pak do toho zamicham piskoty a das vychladit na pul hodky a je to mnam mnam.
Chutna to jak ty dorty za studena.
Zkus to stoji to za to a je to bleskovka
Děkuji za rady. A jsem ráda, že jsem vás pobavila. I to bylo účelem. No, moc jste mě nepotěšily! To si jako mám vymazávat plech až mám hotový těsto? Dyť všechny bubliny utečou! Myslela jsem si, že mi poradíte třeba: 300 g mouky, půl litru tekutiny – plech velikost 50 x 30. No a vy radíte vodvokalizmus a modlení. Tak to samo praktikuju, jenže už mi párkrát buchta utekla a nebo z ní byla vysušená gramofonová deska.
A metoda hrk hrk platí teda jen u doktora? Oetkra myslím. Už jsem se těšila na nové zpracovávání krémů.
Hanino, tys mi udělala radost nejvyšší. Jasně tě vidím u dřezu s hrncem větším než ty sama, v ruce šlehač, těsto létá kolem tvé hlavy (někdy i na ni – možná bys v té představě měla mít svářečské brýle) a dekoruje tvoji krásnou kuchyň..
Včera jsem se chtěla do nějakého pokusu pustit. Jenže jsem nemohla najít návod ke své zbrusu nové troubě a nevím, jestli nemusí projít nějakým procesem před prvním použitím. Dnes manža návod vydá ze své tajné skrýše a zkusím to. Navnadily jste mě na tu hrk hrk buchtu.
Ještě jednou dík!!
Jo a plech na tyto hrk hrk používám se zvedlým okrajem, cca 30×40 cm.
Taky si jako Bamiska myslím, žes narazila na recepty od Dr.Oetkera, kde se používá krém Olé, tzv. Hrk hrk buchty. Jsou výborné, ráda je dělám.
Najdeš je i tady:
http://www.oetker.cz/oetker_cz/html/default/debi-7qgfvs.cz.html
Opravdu to jen dám do uzavíratelné plastové misky, pak řádně protřepu (prohrkám) a dám do ledničky, až vychladne základní buchta, tak to na ni natřu. Je to mńamka, vždycky rychle zmizí.
A už asi vím, co právě teď upeču. Dík za inspiraci ;o)
zavo prdopeč jsem zjistila až tady co to je , tak si také připadám jak z doby kamenné
to hrkání v nádobě asi tuším co to je za buchtu s mandarinkama a pudinkem za studena co se nevaří….dáš to do krabičky plastové s víčkem a kvedláš, hrkáš a sama uvidíš za chvíli to houstne…jestli je to ona je dobrá….
Zavo,pobavila si i mě:))..Hanino,nejsi sama,já poslední roky taky zírám nad mírama..teda mojema,taky říkám,dost,dost a nic,kynu pořád..asi víc jak těsto..přetejkám z kalhot,triček,svetrů,chjo:)
Z toho si nic nedělej….
Já taky kolikrát zírám.Hlavně nad mírama:)))A tak nejraděj recepty hrníčkový.
Míchám s ručním mixerem v hrnci vysokém ve dřezu,abych to měla při uklízení blíž k vodě jak to začne lítat:)
Taky odhaduju plechy a modlím se,aby to vyšlo akorát a bylo to lahodné pohledu i chuti.
Jednou se mi stalo,že z formy dortové těsto začlo při pečení jaksi utíkat a nepomohlo ani to,že jsem u trouby volala : hrnečku dost!!!
Zavo :o))) v prvé řadě jsem se musela zasmát (promiň), ty jsi suprově zoufalá :o))) Takže co už víš, je PRášek DO PEčiva :o))) Slovo prohrkat mi okamžitě dalo smysl, že vše v nádobě promícháme, možná nějak nahrubo, že se to pak ještě bude nějakým způsobem dodělávat. Jinak většinou dávám na plech, odhadnu okem, kolik je těsta, mám i menší hluboký plech a i dortovou formu, takže v tom problém nevidím, vždy až vidím, kolik toho je :o) Zrovna jsem dneska nad tím uvažovala, protože budu dělat takové to Tiramisu po česku, tak uvidím, kolik bude krému a podle toho pošupajdí do dortové formy nebo na velký plech (kééééžby ten plech :o)))